Poppen in de Klas

 

Poppen en object theater is grensoverschrijdend .

Beeldtaal is universeel, iedereen kan een beeld begrijpen of lachen om een pop.

 

Hoe Poppen in de Klas werkt

Er komt een pop in de klas. Hij wil graag blijven, vrienden maken en zich thuis voelen. De pop blijft een aantal weken. En elke week kom ik ook een workshop geven. Dit kan een serie zijn of meerdere losstaande workshops.  Elke week pakt de docent of één van de leerlingen een kaart uit de Rugtas van de pop, die een vraag of een opdracht bevat. Alle kinderen krijgen een boekje waarin ze kunnen bijhouden wat er ontdekt, geschreven of gedacht wordt. Doordat er elke week (kort) wordt gewerkt raken de kinderen en de leerkracht spelenderwijs gewend aan expressie  en creatief denken.

Of iets creëren wat er daarvoor nog niet was…

Door poppen en object theater leren kinderen een eigen verhaal te vertellen, daarbij een personage te ontwikkelen, zelf met diverse technieken en materialen hun eigen pop te maken, eventueel, schaduwtheater, decor, muziek, projectie, om uiteindelijk een voorstelling of een presentatie te geven van hun werk door middel van verbeelding en creatief denkvermogen.


Wat kost het
De kosten van poppen in de Klas zijn in overleg te bepalen. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, kan de school of het cultureel centrum zelf bepalen voor hoeveel weken de poppen in de klas serie op bezoek komt.  Voor een dag Poppen in de klas is ook een optie.

Vraag mij naar de mogelijkheden.